توضیحات مدیرکل هواشناسی تهران درباره طوفان اخیر و روند اطلاع‌رسانی

مدیرکل هواشناسی استان با ارائه توضیحاتی درباره علت تندباد روز گذشته و نحوه اطلاع‌رسانی به نهادها و مردم، بر اهمیت آماده‌سازی و آگاهی‌بخشی در مواجهه با ناپایداری‌های جوی تاکید کرد.

توضیحات مدیرکل هواشناسی تهران درباره طوفان اخیر و روند اطلاع‌رسانی

به گزارش خبرآنلاین، مازیار غلامی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن شرح چگونگی شکل‌گیری طوفان روز گذشته، روند صدور هشدارها و اطلاع‌رسانی‌های انجام‌شده گفت: این طوفان‌ها بر اثر پدیده همرفتِ ناشی از افزایش دما شکل می گیرد سپس با توجه به جهت باد و جریانات جوی حرکت می‌کند.

وی افزود: ساعات عصر و شب اوج فعالیت‌های همرفتی این سامانه‌هاست که به‌ دلیل شدت ناپایداری موجب وقوع رگبار و رعدوبرق و طوفان همراه با گردوخاک می‌شود، اگرچه که عمر طوفان‌ها طولانی نیست و معمولا بازه فعالیت آن‌ها کمتر از یک ساعت است. 

مدیر کل هواشناسی استان تهران تاکید کرد: برای امروز (۸ اردیبهشت‌ماه) و روزهای آینده (تا چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه) این شرایط به‌ خصوص برای ساعات عصر و شب با شدت و ضعف مورد انتظار است. 

غلامی در پاسخ به اینکه هشدار طوفان روز گذشته، به‌موقع به نهادهای ذی‌ربط و عموم مردم اطلاع‌رسانی شده بود؟ عنوان کرد: هشدارهای لازم صادر و از طریق رسانه‌ها از جمله صداوسیما، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و دیگر رسانه‌ها از روز قبل اطلاع رسانی شده بود. 

مدیر کل هواشناسی استان تهران ادامه داد: حدود ساعت ۱۵ از رادیو تهران، در خصوص این ناپایداری‌ها هشدار داده شد. یک ساعت قبل از فعالیت طوفان در شهر تهران نیز از طریق شبکه خبر و زیرنویس آن به عموم مردم اطلاع رسانی شد.

به گفته وی به مسئولان مربوطه از جمله رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران و به مسئولان خدمات شهری تهران نیز اطلاع رسانی شده بود که آمادگی لازم را داشته باشند.

مدیر کل هواشناسی استان تهران افزود: هشدارهای روزانه برای تمامی دستگاه‌های مسئول در سطح استان و شهرستان ارسال می‌شود و از طریق هواشناسی استان تهران نیز پیش بینی و هشدارهای صادره اطلاع رسانی می‌شود.  وی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش وقوع طوفان‌های شدید در تهران می‌تواند نشانه‌ای از تغییرات اقلیمی باشد نیز گفت: افزایش دمای هوا، افزایش فراوانی طوفان ها در سطح دنیا به‌ویژه طوفان‌های حاره ای طی ۵۰ سال اخیر، معمولا بعنوان یک شاخص تغییر اقلیم محسوب می‌شود. اساسا امکان مقابله با این طوفان‌ها وجود ندارد و با آگاهی به عموم مردم و مسئولان می توان تا حدی از شدت آسیب‌ها کاست.

غلامی افزود: طبیعتا افزایش دما غیرمعمول روزهای اخیر را می توان ناشی از نوسانات اقلیمی در منطقه به دلیل تاثیر تغییر اقلیم در مقیاس جهانی دانست. باید از تمامی ظرفیت های موجود نظیر صداوسیما، خبرگزاری ها ، فضای مجازی، جراید، روزنامه ها، تولیدات رسانه ای در حوزه های مختلف، امکانات رسانه ای و… و مخابراتی برای اطلاع رسانی به عموم مردم استفاده کرد.

غلامی در پایان با اشاره به هشدار زرد اداره کل هواشناسی، از احتمال کاهش کیفیت هوا و افزایش غلظت ذرات معلق در روزهای یکشنبه لغایت پایان روز چهارشنبه (۷ تا ۱۰ اردیبهشت) خبر داد و توصیه کرد شهروندان به‌ ویژه گروه‌ های حساس، از حضور غیرضروری در فضای باز خودداری کنند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *