«قارچ طاقچهای تلخ»(The bitter bracket fungus) نام نوعی قارچ است که حاوی ترکیبات تلخ ناشناختهای است. این طعم تلخ به قدری وحشتناک است که کنجکاوی دانشمندان را برانگیخته است.
به گزارش خبرآنلاین، «قارچ طاقچهای» آنقدر تلخ است که تیمی از فیزیولوژیستها و زیستشیمیدانان حس چشایی را به فکر انداخت تا نگاهی دقیقتر به ترکیب مولکولی آن بیاندازند. هدف آنها درک دلیل وجود طعم تلخ در آن بود.
به نقل از ایسنا، آنها سه ترکیب تلخ ناشناخته را مشاهده کردند که یکی از آنها ممکن است قویترین مادهای باشد که تاکنون با آن مواجه شده بودند. این ماده «oligoporin D» نام دارد و گیرنده چشایی طعم تلخ انسان را در غلظتهای بسیار پایینی فعال میکند.