یافتههای این اثر نشان میدهد علمای شیعه تاکنون نتوانستهاند متناسب با مسائل اجتماعی روز جامعه، نظامِ فکری و نیرویِ اجتماعی خود را بهگونهای بازسازی کنند که بتوانند در حوزههایی مانند فقر و بیکاری و اعتیاد و روسپیگری نقشی ویژه ایفا کنند.
گروه اندیشه: به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتشارات نشر نی، کتاب «تشیع، همبستگی و مخاطره هویت گرایی»، با رویکرد به «ادوار اجتماعی فعالیت های خیریه نهاد دین را منتشر کرد. بر اساس این گزارش مولف کتاب آرمان ذاکری بوده، و کتاب مذکور در قطع وزیری و جلد شمیز به قیمت 4 میلیون ریال در 436 صفحه در دسترس دانشجویان حوزه علوم انسانی در حوزه تاریخ و جامعه شناسی است.
در معرفی موضوعی که این اثر دنبال می کند، در پشت جلد کتاب آمده است:
«یافتههای این اثر نشان میدهد علمای شیعه تاکنون نتوانستهاند متناسب با مسائل اجتماعی روز جامعه، نظامِ فکری و نیرویِ اجتماعی خود را بهگونهای بازسازی کنند که بتوانند در حوزههایی مانند فقر و بیکاری و اعتیاد و روسپیگری نقشی ویژه ایفا کنند. در شرایط اضطرار اقتصادی ناشی از ترکیب سیاستهای نولیبرال با تحریمهای اقتصادی و ناکارآمدیهای دولتها در ایران، علما هیچ گفتار یا سازمان منسجمی برای مواجهه با این وضعیت ندارند. به همین دلیل در چند دههٔ گذشته مدام از مسائل اجتماعی و اقتصادی عامهٔ مردم فاصله گرفتهاند و بخشی از مشروعیت خود را از دست دادهاند. … مطالعهٔ فعالیتهای خیریهٔ مراجع تقلید شیعه در سدهٔ گذشته نشان میدهد این فعالیتها از ابتدای دههٔ هفتاد، با پیدا شدن جهتگیری هویتگرایانه، دچار دگردیسی مهمی شده است…. نهاد دین اکنون در موقعیتی است که میبایست میان دو جنس همبستگیِ متضاد انتهاب کند: هویتگرا شدن یا اجتماعی شدن؟ صورت مساله اما هنوز نه روی میز مراجع شیعه است و نه روی میز روشنفکران و دانشگاهی ها، این جایی است که شاید چنین آثاری بتواند نقشی ایفا کند در ساختن همبستگی اجتماعی. »
216216