تحت چه شرایطی می توان به توافق با ترامپ امیدوار بود؟

دکتر ظریف در مصاحبه با فرید زکریا با تبیین عوامل تنش میان ایران و امریکا، کوشش کرد تصویری واقع بینانه از شرایط فعلی خاورمیانه را برای ترامپ تصویر کند. اما آیا ترامپ به نشانه ها توجه خواهد کرد؟

تحت چه شرایطی می توان به توافق با ترامپ امیدوار بود؟

رسول سلیمی: معاون راهبردی پزشکیان با حضور در اجلاس داووس سوئیس و مصاحبه با فرید زکریا از مجریان برجسته شبکه سی ان ان، کوشش کرد تبیین واقع گرایانه ای از چرایی شکست توافقات قبلی ایران و امریکا ارائه دهد و کلید حل منازعات دو کشور را مشخص کند. دکتر ظریف با دقت و جزئیات به نقاط اشتراک اسرائیل، گروهک مجاهدین خلق و تندروهای امریکا در انتفاع از منازعه ایران و امریکا در خاورمیانه پرداخت و برای ترامپ روشن کرد، چگونه تحت تاثیر یک نقشه حساب شده با خروج از برجام، پازل تندروها را در سودجویی از مناقشه ایران و امریکا فراهم آورده است.

ظریف در تبیین تاثیر ارائه اطلاعات گمراه کننده و هدفمند به ترامپ، به فرید زکریا می گوید:

«جان بولتون در فوریه ۲۰۱۷ به فرانسه سفر کرد. او در سال ۲۰۱۶ گزارشی درباره نحوه خروج ترامپ از برجام نوشته بود. او از منافقین حدود ۴۰ هزار دلار رشوه دریافت کرده بود. بولتون در سخنرانی خود در اجلاس منافقین گفت که سال دیگر (۲۰۱۸) در تهران جشن خواهیم گرففت و ماه آوریل به مشاور امنیت ملی ترامپ تبدیل شد. پامپئو ۲ روز پس از تأیید صلاحیت خود به‌عنوان وزیر امور خارجه ترامپ به اسرائیل سفر کرد و از نتانیاهو خواست تا نمایشی تصنعی درباره اسناد محرمانه سرقت رفته از ایران ایجاد کند. ترامپ هشتم می از برجام خارج شد. وقتی به این تحولات نگاه می‌کنید و با رهبران کشورها صحبت می‌کنید متوجه می‌شوید که آن‌ها ترامپ را متقاعد کرده بودند که ایران در حال سقوط است و خروج ناگهانی از برجام، میخ آخر در تابوت ایران خواهد بود. در مرحله دوم، اسناد ادعایی به نمایش گذاشته شده توسط نتانیاهو باعث شد تا حمایت جهانی از آمریکا برای خروج از برجام شکل بگیرد. هر ۲ نکته، حاکی از برداشت‌های غلط مشاورین ترامپ است نه شخص ترامپ!»

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *