ترمزهای خودرو چه از نوع کاسهای باشند یا دیسکی، در یک گستره دمایی گسترده به انجام وظیفه میپردازند اما اگر دما از آن محدوده فراتر برود، با افت عملکرد مواجه خواهند شد.
به گزارش خبرآنلاین، سرما به خودیخود و بهشکلی فیزیکی به اجزای سیستم ترمز خودرو آسیب وارد نمیکند اما عملکرد صحیح آن را بهکلی تحت شعاع قرار میدهد.
برای درک بهتر این مسئله، در نظر بگیرید که از یک مسیر پیچوتابدار کوهستانی با سرعت زیاد پایین میآیید و با رسیدن به هر پیچ، پدال ترمز را به سختی میفشارید. در این شرایط و با کمی گذر زمان، حتما متوجه بوی لنتهای ترمز میشوید و با ادامه این روند، حس خواهید کرد که دقت عملکرد ترمز کاهش پیدا کرده است. به این ترتیب با داغشدن این بخش و گذر از محدوده دمایی مناسب، افت عملکرد آغاز شده است. در سوی مقابل، اگر دما از حد معینی کمتر بشود، باز هم عملکرد ترمز کاهش پیدا میکند. این مسئله به غلطت روغن ترمز هم باز میگردد.
به نقل از پدال، با رانندگی در مسیرهای مرطوب زمستانی، رطوبت و آب وارد سیستمهای داخلی خودرو مانند ترمز میشود. راننده پس از توقف، از ترمزدستی استفاده میکند که ترمزهای عقب را درگیر خواهد کرد. با همراهی هوای سرد، رطوبت وارد شده در سیستم بدون جنبش به حالت جامد در میآید و در عملکرد ترمز خلل ایجاد میکند. ممکن است راننده ترمزدستی را غیرفعال کند اما صفحات ترمز هنوز به یکدیگر متصل بمانند. راه حل این مسئله، حرکت بسیار آرام خودرو به جلو و سپس به عقب است که معمولا با یک صدای بلند همراه میشود. هر چند این صدا ترسناک و نگرانکننده به نظر میرسد اما خطرناک نیست و نشاندهنده خرد شدن زیریخهای درون سیستم ترمز است.