سخنگوی کرملین با اشاره به توافقات مذاکرات چهارم فروردین ۱۴۰۴ بین روسیه و آمریکا گفت: در مورد ابتکار غلات دریای سیاه، همانطور که در سند منتشر شده در وب سایت کرملین آمده است، می توان آن را پس از برآورده شدن تعدادی از شروط و برقراری عدالت فعال کرد.
به گزارش خبرآنلاین، از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف چهارشنبه ششم فروردین ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسشی در این باره افزود: روسیه امیدوار است که این بار عدالت در توافق غلات حاکم شود و همه تضمینها برای مسکو برآورده شود. وی ادامه داد: این تضمینها، همان شرایطی است که ابتکار دریای سیاه بر مبنای ضمانتهای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد شکل گرفت. سخنگوی کرملین یادآور شد: ابتکار قبلی غلات برای مدتی کارساز بود و تقریباً شرایط در چارچوب آن برآورده شد، به استثنای موارد مربوط به تضمین برای طرف روسی؛ البته این بار عدالت باید حاکم شود. ما به کار خود در این زمینه با آمریکاییها ادامه خواهیم داد.
به گزارش ایرنا، کرملین پیش ازاین شامگاه سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که مسکو و واشنگتن در مورد طرح دریای سیاه که بر تضمین ناوبری ایمن و ممنوعیت استفاده از کشتی های تجاری برای مقاصد نظامی تمرکز دارد، به توافق رسیده اند. در این بیانیه آمده است: بر اساس توافق بین روسای جمهور روسیه و آمریکا، هر دو طرف متعهد به اجرای ابتکار دریای سیاه هستند. این ابتکار شامل تضمین ناوبری ایمن در دریای سیاه، خودداری از توسل به زور و ممنوعیت استفاده از کشتی های تجاری برای مقاصد نظامی و ایجاد اقدامات کنترلی مناسب از طریق بازرسی از این کشتی ها است. بنا بر این بیانیه، روسیه و آمریکا چهارم فروردین ۱۴۰۴ در مذاکرات خود برای اجرای این طرح که شامل تضمین امنیت کشتیرانی می شود توافق کردند. بر این اساس، واشنگتن باید به مسکو کمک کند تا عرضه محصولات کشاورزی و کود روسیه را به بازارهای جهانی بازگرداند. توافقات بین فدراسیون روسیه و ایالات متحده در مورد دریای سیاه پس از لغو تحریم ها علیه بانک کشاورزی «روس سیلخوزبانک» روسیه و سایر بانک های ارائه دهنده صادرات محصولات کشاورزی اجرایی خواهد شد.
ابتکار دریای سیاه مشهور به توافق غلات که ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ (۲۲ جولای ۲۰۲۲) توسط نمایندگان روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل متحد امضا شد، در سایه تنش و جنگ میان دو طرف اصلی این قرارداد، عمری کمتر از یکسال داشت. به گفته سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، این توافق برای مدت سه سال پیشبینی شده بود و تا تیرماه ۱۴۰۴ قابل اجرا بود.
به تماسهای فشرده با واشنگتن ادامه میدهیم
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: ما به تماسهای خود با طرف آمریکایی ادامه میدهیم. این تماسهای فشرده به شدت ادامه دارد. به لطف این تماسها بود که امکان توافق سریع بر روی فهرستی از تاسیسات روسیه و اوکراین برای توقف موقت حملات به زیرساختهای انرژی فراهم شد. وی ادامه داد: روسیه از اینکه گفتوگوها با آمریکا به طور عملیاتی، سازنده و مؤثر در حال توسعه پیش میرود، خرسند است.
توقف حملات به زیرساختهای انرژی، گام رو به جلو
پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری درباره استقبال رئیسجمهور روسیه از ابتکار ترامپ همتای آمریکایی وی برای توقف حملات به زیرساختهای انرژی در مناقشه اوکراین، تحقق این پیشنهاد را یک مسیر خوب و رو به جلو توصیف کرد. وی اظهار داشت: دستور ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه به ارتش این کشور درباره ممنوعیت حمله به تأسیسات انرژی اوکراین با وجود اقدامات کییف علیه زیرساختهای مشابه مسکو معتبر است و در حال اجرا است. سخنگوی ریاستجمهوری روسیه گفت: با وجود آگاهی از اینکه «بیکفایتی» حکومت اوکراین بیش از یکبار آشکار شده است، ما همچنان معتقد هستیم که توقف حملات به زیرساختهای انرژی باید رعایت شود.
پوتین، روسیه را از پرتگاه نجات داد
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: روسیه طی ۲۵ سال گذشته تحت رهبری ولادیمیر پوتین، از قرار گرفتن در لبه پرتگاه اقتصادی – سیاسی و همچنین از نظر تمامیت ارضی، تا بهبود سطح رفاه، توسعه اقتصاد کشور و تبدیل شدن به یک کشور مستقل، راه زیادی را طی کرده است. ۲۶ مارس ۲۰۰۰ میلادی برابر با هفتم فروردین ۱۳۷۹ شمسی، پوتین برای نخستین بار به سمت رئیسجمهور روسیه انتخاب شد.
315 315