به گربه های شیراز رحم کنید!

حالا شاید بفرمایید در گیرودار سقوط رژیم بشار اسد، بحران مصرف انرژی و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها و ادارات، جنجال های قانون جدید ابلاغ نشده حجاب،گرانی عجیب دلار و سکه و طلا و… این بنده خدا چه در گربه های شیراز دیده که این ملوسان را سوژه یادداشتش قرار داده است.

به گربه های شیراز رحم کنید!

نمی دانم شاید هم حق با کسانی باشد که چنین می اندیشند با این حال،احتمالا پس از چندی بشار اسد -که میلیون ها دلار از پول مردم سوریه را در روسیه سرمایه گذاری کرده- فراموش می شود.

بحران مصرف انرژی هم با آمدن بهار و تابستان فروکش می کند! طلا و سکه و دلار هم که کاری به کسی ندارد با همان دست فرمان رو به جلو حرکت می کند و گران تر می شود.

قانون جدید حجاب هم مدت ها محل بحث احزاب و سیاستمداران و رسانه هاست تا بعدش ببینند چه می شود!

حالا من می خواهم از گربه های شیراز بنویسم. گربه هایی که شاید متفاوت ترین گربه های دنیا باشند. گربه هایی که بر خلاف اقتصاد و وضعیت معیشتی انسان ها اما ایام به کام شان است.

گربه هایی که با لوس بازی ها و عشوه گری ها، عنان اختیار از کف علاقمندانشان ربوده اند و شاهانه بر تخت سلطنت تکیه زده اند!

باورکردنی نیست اما در پارک خلدبرین شیراز -که بزرگترین محل تجمع گربه ها و طرفدارانشان است- بعضی مواقع تعداد غذارسان های گربه ها از خود گربه ها بیشتر است!

 بی اغراق اینجا بعضی وقت ها برای تغذیه گربه ها رقابتی سخت و تنگاتنگ است و بعضا مشاهده می شود یک گربه را چند انسانِ غذارسان محاصره کرده اند تا به او غذا بدهند و گُربه فَربه شده مانده کدام غذا را برگزیند و میل کند!

چند دقیقه ای که در این پارک قدم بزنی انواع غذاهای ارزان و گرانِ خریداری شده از پت شاپ ها را می بینی که در گوشه گوشه پارک رها شده و گربه ها حتی به آنها نگاه هم نمی کنند. آنها آن قدر خورده اند که سیر شده اند و آن قدر خورده اند که از چاقی توانی برای راه رفتن هم ندارند.

این البته حکایت تلخی است که در جاهای دیگر شیراز هم دیده می شود و این گربه ها هستند که به دلیل توجه بیش از حد بخشی از انسان ها، شهر را قُرُق کرده اند.

نمی دانم برای این غذاهای خریداری شده از پت شاپ ها چقدر هزینه می شود. به خریداران و غذارسان ها ربط دارد آنچه به منِ شهروند ارتباط پیدا می کند این است که این مدل برخورد با حیوانات مثل سگ ها و گربه ها ضمن ایجاد مزاحمت برای بخشی از مردم که از این حیوانات ترس دارند به زیست سایر حیوانات هم آسیب می زند.

کارشناسان محیط زیست می گویند این غذارسانی ها افزایش بی‌رویه جمعیت این حیوانات و ایجاد مشکلات متعددی را در پی دارد.

آنها معتقدند غذارسانی‌های افراطی به حیوانات شهری سلامت آن‌ها را به خطر خواهد انداخت چرا که از یک سو هر حیوانی غذای مخصوص به‌خود را دارد و از سویی دیگر چاقی مفرط عمر آن‌ها را کوتاه می‌کند.

دکتر حسین آخانی استاد دانشکده زیست شناسی دانشگاه تهران قبلا در گفت و گویی بارها تاکید کرده که در ایران نیز باید همانند کشورهای مترقی برای حفظ محیط زیست و بقای عمر حیوانات دیگر،  هرگونه غذارسانی به حیوانات چه اهلی و چه ولگرد ممنوع شود.

از نظر این استاد زیست شناسی دانشگاه تهران این حیوانات چه در اکوسیستم‌های شهری و چه پیرامون شهری محیط زندگی باقی موجودات را اشغال می‌کنند و به دلیل اینکه سگ و گربه هر دو شکارچی هستند به خصوص زمانی که به صورت جمعی و گله‌ای در می‌آیند به سایر حیوانات حمله می‌کنند و حیوانات وحشی بزرگ جثه و توله‌های آنها را در محیط‌های طبیعی از بین می‌برند.

به گفته این استاد دانشگاه مستندات کافی در این زمینه در سراسر دنیا وجود دارد و در مطالعات نشان داده شده که برای نمونه تا به حال نیمی از یوزهای آسیایی تلف شده، توسط سگ‌های ولگرد و گله کشته شده‌اند. سگ‌ها با جفت گیری با گرگ موجودی به نام گرگاس به‌وجود می‌آورند که خطر جدی برای انسان و دام دارد.

دکتر آخانی به مشکلاتی که سگ‌ها و گربه‌های خیابانی از لحاظ بهداشتی ایجاد می‌کنند هم اشاره دارد.او می گوید: به طور مشخص در مورد سگ‌ها بیماری هاری و در مورد گربه‌ها بیماری توکسوپلاسما به عنوان بیماری بسیار خطرناک به انسان انتقال می‌یابد. این دو حیوان میزبان اصلی این بیماری‌ها هستند و مشکلات و هزینه‌های زیادی را برای سیستم بهداشتی ایجاد می‌کنند.

کاش توجه داشته باشیم که این غذارسانی های افراطی نه تنها برای خود حیواناتِ غذارسانی شده ضرر دارد، بلکه به محیط زیست، به سایر حیوانات و در نهایت به انسان ها آسیب های جدی می زند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *