برگزاری نخستین فلوشیپ کتاب ایران تا پایان سال/ هدف ترغیب مخاطبان به خرید آثار ایرانی است

نخستین فلوشیپ کتاب ایران با هدف حمایت از حوزه کتاب با تمرکز بر کتاب کودک در تلاش برای ترغیب و تشویق مخاطب به مقوله کتاب و کتابخوانی است که با حمایت وزارت فرهنگ یا نمایشگاه‌های کتاب برای ناشران، نویسندگان، تصویرگران و غیره است تا با هزینه مسئولان برای تبادل حق مالکیت فکری در آن رویداد شرکت کنند.

برگزاری نخستین فلوشیپ کتاب ایران تا پایان سال/ هدف ترغیب مخاطبان به خرید آثار ایرانی است

به گزارش کاویان گلد، عضو شورای سیاست‌گذاری نخستین فلوشیپ ایران با بیان اینکه احتمالا این رویداد ملی تا پایان سال ۱۴۰۳ و قبل از نوروز برگزار خواهد شد، گفت: اگر چه تمرکز این دوره از فلوشیپ بر حوزه کتاب کودک است، اما تلاش خواهد شد مخاطبان به خرید آثار ایرانی ترغیب و تشویق شوند.

فتح‌الله فروغی در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب ایرنا، با بیان اینکه فلوشیپ (برنامه حمایتی توسط وزارت فرهنگ یا نمایشگاه‌های کتاب برای ناشران، نویسندگان، تصویرگران و غیره است تا با هزینه مسئولان برای تبادل حق مالکیت فکری در آن رویداد شرکت کنند) برنامه‌ای حمایتی در حوزه کتاب است و چنین برنامه‌هایی توسط کشورهای مختلف انجام می‌شود، گفت: متاسفانه در ایران این اتفاق هنوز محقق نشده و امیدواریم هرچه زودتر براساس گفته‌هایی که در شورای سیاست‌گذاری انجام شده است، بتوانیم در سال ۱۴۰۳ برای نخستین بار فلوشیپ ایران را برگزار کنیم، احتمالا این رویداد قبل از نوروز برگزار خواهدشد.

رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان با تاکید بر قانون‌مند بودن برگزاری فلوشیپ، توضیح داد: طبیعی است که برگزاری چنین برنامه‌های با اهمیتی که هدف آن توسعه فرهنگ، کتاب و آثار کشور مبدا به کشورهای مقصد است، دارای قاعده و قانون یعنی در حقیقت نیازمند سیاست‌گذاری است. نهادهای دولتی و مسئولان باید بر این سیاست‌گذاری‌ها اشراف داشته باشند، در کشور ما نهاد سیاست‌گذار معاونت فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

عضو شورای سیاست‌گذاری نخستین فلوشیپ ایران درباره اجرا و اصول و چگونگی انجام آن اعلام کرد: برای اجرای فلوشیپ لازم است کار به نهادهای درگیر این موضوع سپرده شود، یعنی پدیدآوران و دست‌اندرکاران تولید کتاب که نویسنده، تصویرگر و ناشر است و بسترهای تسهیل کننده آن یعنی کارگزاران ادبی، باید در حوزه اجرا دخالت داشته باشد، زیرا چهار رکنی که از آنها نام بردم دست‌اندرکار و به موضوع نزدیک هستند و بهتر از دیگر کارشناس‌ها می‌توانند درباره این موضوع اظهارنظر کنند، پیچیدگی آن را بشناسند و برای آن راه حل داشته باشند.

تمرکز نخستین فلوشیپ بر حوزه کتاب کودک

فروغی با اشاره به «رویداد نشر تهران» که در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد و ارتباط آن با نخستین فلوشیپ ایران بیان کرد: شاهد برگزاری رویدادی نه به معنای فلوشیپ بلکه محدودتر از آن در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۳ بودیم. طبیعتا با زمان اندکی که برای برگزاری و تصمیم‌گیری درباره آن وجود داشت، بهتر از آن نمی‌شد؛ اما به اعتقاد من، برگزاری آن رویداد، تجربه ابتدایی برای رویداد جدی‌تری بود که می‌توانیم از آن به عنوان «فلوشیپ ایران» نام ببریم. برگزاری یک فلوشیپ به معنی درست کلمه، الزاماتی دارد که مهم‌ترین آن‌ها برنامه‌ریزی است.

این نویسنده ادامه داد: جای خوشحالی است که در شورای سیاست‌گذاری قبلی و فعلی کوشش بر این شد که نخستین فلوشیپ بر حوزه کتاب کودک تمرکز پیدا کند. متمرکز شدن روی حوزه کتاب کودک به این دلیل مورد توافق اعضای شورای سیاست‌گذاری قرار گرفت که ظرفیت‌های بالقوه‌ای در این حوزه به لحاظ محتوا و تصویر وجود دارد، طبیعی است که انگیزه بیشتری را برای خریداران ایجاد خواهد کرد، به این دلیل که تجربه در این حوزه وجود دارد تلاش خواهدشد که کار بهتر انجام بگیرد.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *