معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درخصوص ثبت درخواست مهریه توسط زنان گفت: نیازی به مراجعه به دوایر اجرای ثبت یا مراجع قضایی در وهله نخست نیست.
به گزارش خبرآنلاین ،سید صادق سعادتیان معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره ثبت درخواست مهریه خاطرنشان کرد: درخواست ثبت اجرای مهریه در دوایر اجرایی این سازمان ۱۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است؛ به طوری که از ابتدای امسال تا پایان شهریور، ۹۴ هزار پرونده درخواست مهریه ثبت شده است.
ایرنا در خبری نوشت:وی افزود: تشکیل پرونده درخواست اجرای مهریه به معنای طلاق نیست و ممکن است برخی از این زوجین که پرونده اجرایی دارند، همراه با یکدیگر برای اجرای مهریه مراجعه کنند و در واقع زوجین مطالبات خود را وصول میکند و زوج هم بدهی خود را پرداخت میکند.
صدور اجراییه مهریه الزاما به معنای طلاق نیست
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تاکید کرد: صدور اجراییه مهریه الزاما به معنای طلاق نیست، بلکه نحوه وصول مطالبات است چراکه مهریه عندالمطالبه محسوب میشود.
وی با اشاره به ماده ۹۲ قانون ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: اسناد ازدواج به طور مستقیم در دوایر اجرای اسناد رسمی مورد اجرا قرار میگیرد تا حرمت افراد حفظ و حقوق عمومی آنها رعایت شود و افراد به جای اینکه در محاکم و دادگاهها پرونده تشکیل دهند و درگیر فرایندهای قضایی شوند که در برخی موارد هم این درگیریها منجر به اختلافات بیشتر میشود، پیشبینی شده است اسناد در دوایر اسناد رسمی اجرا شود و مردم بدون مراجعه به محاکم بتوانند مطالبات خود را وصول کنند.
در ماده ۹۲ قانون ثبت اسناد و املاک کشور آمده است: «مدلول کلیه اسناد رسمی راجع به دیوان و سایر اموال منقول بدون احتیاج حکمی از محاکم عدلیه لازمالاجرا است مگر در مورد تسلیمعین منقولی که شخص ثالثی متصرف و مدعی مالکیت آن باشد.»