معاون وزیر صمت گفت: با برگزاری نشست ملی کارگروه «ماده ۴ قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی)» بخش دیگری از مشکلات و دغدغههای لنجداران این استان برطرف شد.
به گزارش خبرانلاین،محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، روز جمعه در حاشیه نشست ملی کارگروه «ماده ۴ قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی)» و شورای مبادلات مرزی استان بوشهر در جمع خبرنگاران افزود: برخی از لنجداران نگرانیهایی درباره قانون جدید تهلنجی دارند، اما این قانون برای افزایش رفاه آنان تدوین شده است.
ایرنا د خبری نوشت:وی بیان کرد: شأن قانونگذاری در این سطح نیست که مردم در حوزه معیشت دچار مشکل شوند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: فلسفه قانون جدید تهلنجی دو بُعد دارد؛ یکی ساماندهی تجارت غیررسمی و تبدیل آن به تجارت رسمی و دیگری توسعه اشتغال پایدار با استفاده بهینه از ظرفیت دریا. هدف این است که در پایان پنج سال، لنجداران از تجارت غیررسمی بینیاز شوند.
دهقان دهنوی افزود: بسیاری از نکاتی که در آییننامه جدید مطرح شده، پیشنهاد خود لنجداران بوده است و حتی برخی از بندهای آن نسبت به گذشته قویتر و گستردهتر شده است.
وی گفت: نمایندگان لنجداران دغدغههایی در حوزه مالیات عملکرد داشتند که با تفسیری که سازمان امور مالیاتی ارائه داد، این موضوع رفع شد و مالیات عملکرد بر لنجداران تعلق نمیگیرد.
دهقان دهنوی اظهار کرد: لنجداران همچنین نگرانیهایی بابت مالیات بر ارزش افزوده داشتند که در این زمینه نیز شفافسازی شد که لنج داران نیازی به ثبت اطلاعات صورتحساب فروش در سامانه مالیاتی ندارند و با هماهنگی انجام شده با رییس سازمان امور مالیاتی کشور، جریمه عدم ثبت اطلاعات این اشخاص نیز بخشیده میشود.
وی یادآورشد: همچنین یک نقش جدید بهعنوان کارگزار رویه تجارت ملوانی تعریف شد تا افرادی که متخصصتر هستند و میتوانند امور اظهار و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را بهصورت سیستماتیک انجام دهند، از طریق کارگزاری این کار را برای لنجداران انجام دهند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: برای سفر اول لنجها، هیچ سقف وارداتی وجود ندارد و اگر ظرفیت یک لنج ۵۰۰ تن باشد، به همان میزان اجازه واردات دارد.
دهقان دهنوی افزود: در گذشته، کالاهای واردشده به استان اجازه خروج نداشتند، اما در آییننامه جدید، این محدودیت برداشته شده و امکان انتقال کالا به سایر استانها فراهم شده است.
وی گفت: در حوزه تهلنجی، یکی از مشکلات اساسی، کمبود زیرساختهای لازم برای ارزشگذاری، نگهداری و انبارداری کالاها در اسکلهها بود که بر این اساس، تصمیم گرفته شد که اجازه حمل یکسره داده شود.
دهقان دهنوی عنوان کرد: در مجموع، نهتنها رویههای گمرکی در این حوزه محدود نشده، بلکه تسهیل و سادهتر نیز شده است.