بازار روغن کی به آرامش می‌رسد؟

بنابر آمار سالانه حدود ۲ میلیون تن روغن در کشور مصرف می شود که ۹۰ درصد آن از طریق واردات روغن خام یا دانه های روغنی تامین می شود که همین وابستگی بالا در تامین، مشکلات متعددی ایجاد کرده، از این رو در برنامه هفتم بر خوداتکایی ۴۰ درصد تاکید شده است.

بازار روغن کی به آرامش می‌رسد؟

به گزارش خبرآنلاین،بررسی های میدانی نشان می دهد که توزیع روغن در فروشگاه ها و مغازه ها با مشکلاتی روبروست به طوریکه در برخی فروشگاه ها قفسه ها خالی از روغن است و در برخی دیگر بیشتر از یک روغن به افراد نمی دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت:همچنین فروش روغن روی کالابرگ دیگر انجام نمی شود که این امر با گلایه شدید خانوارها روبرو شده است.

آمارها حاکی از آن است که به طور متوسط ماهانه ۱۸۰ هزارتن انواع روغن نیاز داریم که ۴۰ درصد روغن تولیدی برای صنف و صنعت و صنایع شیرینی و بیسکویت و ۶۰ درصد خانوار  است که از اواخر سال گذشته این میزان تولید و تامین نشده که کمبود روغن در بازار جدی است.

شهرام آذین معاون بازرگانی وزارت جهاد با اشاره به علل کمبود روغن در بازار گفت: با توجه به تعطیلات نوروز و ماه رمضان،عرضه کالابرگ تقاضای بازار افزایش یافت، اما اکنون ماده اولیه تامین شده و به طور مستمر تامین انجام می شود  که براین اساس ظرف روزهای آتی مشکل مرتفع می شود.

آذین گفت: با شرکت هایی که فروش اجباری دارند یا در ارائه صورت حساب تخلف می کنند، بشدت برخوردمی شود.

مواد اولیه برای تولید روغن مورد نیاز کارخانجات نیست

رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه کمبکد در حوزه روغن کماکان پابرجاست، گفت: علی رغم مکاتبات صورت گرفته و پیگیری هایی مکرر، تاکنون جوابی دریافت نکرده ایم که مشکل کمبود روغن چه زمانی مرتفع می شود.

 به گفته وی، طبق پیگیری های صورت گرفته، روغن خانوار بصورت محدود عرضه می شود و از آنجاکه روغن ۳ درصد کمتر از نرخ مصرف کننده عرضه می شود، از این رو صرفه اقتصادی برای واحدهای صنفی ندارد.

کنگری ادامه داد: بررسی ها و بازدیدهای میدانی نشان می دهد که از ۵۰ تا مغازه تنها تعداد محدودی روغن خانوار داشتند و پیگیری حاصل شده و گزارش تولیدکنندگان و کارخانجات برآن بود که مواد اولیه برای عرضه ندارند و همین امر منجر به عرضه کمبود روغن از اسفند تاکنون شده است.

روغن یکی از کالاهای اساسی است که  در صنایع و سبدغذایی مردم اهمیت بسزایی دارد که بخش اعظم این کالا از طریق واردات تامین می‌شود.

عامل اصلی نوسان قیمت روغن در بازار چیست؟

براساس آمار سرانه مصرف سالانه روغن به ازای هر نفر ۲۳ تا ۲۴ کیلو گرم است که این امر می تواند در کاهش وابستگی به واردات و دستیابی به خودکفایی کمک کند.

در ادامه سید محمدرضا مرتضوی رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی غذایی ایران گفت: توزیع روغن و نحوه قیمت گذاری و رسیدگی‌ به میزان نیاز کشور دستخوش تغییراتی شده که ظرف ۱۰ روز آینده جبران می شود.

وی ناهماهنگی دستگاه های مختلف، توزیع کالابرگ و مراجعه مردم برای خرید روغن ناشی از افزایش قیمت ارز را از عوامل اصلی شوک به بازار اعلام کرد.

 مرتضوی گفت: با افزایش واردات روغن خام و دانه های روغنی پیش بینی می شود تا پایان اردیبهشت بازار تثبیت و به روال عادی بازگردد.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *