این کتاب نگاهی جامع به تحول رابطه بین ایران و حماس از ابتدای شکلگیری آن ارائه میدهد و بر نقاط عطف و بحرانهای اصلی این رابطه تمرکز دارد؛ همچنین عوامل منطقهای و بینالمللی تأثیرگذار بر این رابطه را بررسی کرده و به تأثیر مواضع منطقهای بر تحولات و رویدادهای جاری میپردازد.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،دکتر فاطمه الصمادی در کتاب خود، مسیر رابطه بین حماس و ایران را از منظری فراتر از بعد ایدئولوژیک بررسی میکند و خواننده را به سفری تاریخی میبرد که این رابطه را در چارچوبی گستردهتر از منافع و چالشهای مشترک بازتعریف میکند. نویسنده این چارچوب تاریخی را با مرور مراحل مختلف سیاست ایران نسبت به فلسطین آغاز میکند؛ از اواخر دوره قاجاریه (۱۷۹۴-۱۹۲۵)، دوران پهلوی اول (۱۹۲۵-۱۹۴۱) و پهلوی دوم (۱۹۴۱-۱۹۷۹)، تا دوران پس از انقلاب اسلامی (۱۹۷۹).
بنابر روایت شعوبا، این کتاب فصلی را به بررسی “طوفان الاقصی” و تحلیلهای ایرانی از این عملیات و پیامدهای آن اختصاص داده است. همچنین، مواضع طرفهای محور مقاومت و عوامل تعیینکننده عملکرد هر یک را بررسی کرده و به تأثیر ورود گروه انصارالله (حوثیها) به صحنه نبرد پرداخته است. علاوه بر این، کتاب به جزئیات مشارکت ایران از طریق تمرکز بر اصول استراتژی دفاعی ایران میپردازد.