اگر به جای قطع برق صنایع، برق خانگی بیشتر قطع شود، زیانش کمتر نیست؟

با توجه به افزایش زودهنگام دما و گرم شدن هوا، میزان مصرف برق در کشور نیز دستخوش افزایش شد. از سوی دیگر به علت بارندگی‌های کمی که در سال آبی جاری(از ابتدای مهرماه) تا کنون صورت گرفته، ذخایر سدها کاهش قابل‌توجهی داشته است.

اگر به جای قطع برق صنایع، برق خانگی بیشتر قطع شود، زیانش کمتر نیست؟

به گزارش خبرآنلاین روزنامه ایران نوشت: از همین رو میزان تولید نیروگاه‌های برق‌آبی بشدت کاهش یافته است. در همین راستا و به منظور بهینه‌سازی مصرف برق، وزارت نیرو اقدامات متعددی را همچون قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده، اجرا کرده است.

بررسی‌های وزارت نیرو نشان می‌دهد، سیمان و فولاد جزو صنایعی هستند که بیشترین مازاد مصرف را دارند، از همین رو توقف تولید این دو محصول از 24 اردیبهشت‌ماه سال‌جاری آغاز شد که تا 15 روز ادامه دارد. این قطعی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بخش خصوصی اظهار می‌کنند می‌توانند برق موردنیاز صنایع را به صورت پایدار تأمین کنند.

فشار قطعی برق بر قیمت سیمان

تقریباً نزدیک به 7 سال است که قطعی برق به دلیل ناترازی ساختار تولید و عرضه برق گریبان حوزه سیمان را به عنوان یکی از اصلی‌ترین نهاده‌های پروژه‌های عمرانی گرفته است. چنانکه بررسی‌ها نشان می‌دهد، قیمت عمده سیمان که در سال 97 به طور میانگین چیزی حدود 170 هزار تومان در هر تن بوده، در سال 1404 به بیش از 2 میلیون و 600 هزار تومان در هر تن افزایش یافته است. به عبارت دیگر، تغییرات نرخ ارز، تورم مزمن و افزایش هزینه‌های تولید در کنار قطع برق صنعت سیمان موجب شده قیمت هر تن از این محصول طی یک دوره 7 ساله بیش از 1400 درصد رشد کند؛ یعنی سالی 200‌درصد رشد قیمت که خود را در حوزه مسکن‌سازی و شوک قیمتی در حوزه املاک نشان داده است.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *