بعدازظهر امروز، آژانس فضایی اروپا پنج نمای جدید و بیسابقه از عالم را منتشر کرد که پیشازاین هرگز دیده نشده بود. این تصاویر که با تلسکوپ فضایی اقلیدس ثبت شده، توانایی این ابزار رصدی پیشرفته را در کشف اسرار کیهان نشان میدهد.
بعدازظهر امروز، آژانس فضایی اروپا پنج نمای جدید و بیسابقه از عالم را منتشر کرد که پیشازاین هرگز دیده نشده بود. این تصاویر که با تلسکوپ فضایی اقلیدس ثبت شده، توانایی این ابزار رصدی پیشرفته را در کشف اسرار کیهان نشان میدهد و به دانشمندان امکان میدهد تا سیارات سرگردان را شکار کنند و از عدسیهای گرانشی کهکشانی برای مطالعه ماده تاریک اسرارآمیز و کشف تکامل کیهان بهره بگیرند.
به گزارش خبرآنلاین، تصاویر جدید بخشی از رصدهای انتشار زودهنگام اقلیدس هستند که همراه با اولین مجموعه از دادههای علمی این مأموریت منتشتر شدهاند و طی روزهای آینده، ۱۰ مقاله علمی نیز منتشر خواهند شد. این گنجینه ارزشمند در فاصله زمانی کمتر از یک سال پس از پرتاب تلسکوپ فضایی و تقریباً شش ماه پس از ارائه اولین تصاویر تمامرنگی اقلیدس از کیهان به دست آمده است.
والریا پتورینو، دانشمند پروژه اقلیدس در آژانس فضایی اروپا میگوید: «اقلیدس مأموریتی منحصربهفرد و پیشگام است و اولین مجموعه دادههایی که عمومی شدهاند، نقطه عطف مهمی به شمار میروند. نخستین تصاویر و یافتههای علمی از نظر دستهبندی اجرام و فواصل مشاهدهشده بسیار متنوعند. این تصاویر کاربردهای علمی مختلفی را شامل میشوند و جالب اینجاست که فقط با ۲۴ ساعت رصد به دست آمدهاند. این تصاویر، نمونهای کوچک از قابلیتهای عظیم اقلیدس است. مشتاقانه منتظر شش سال ارسال اطلاعات هستیم!»
مجموعه کامل نخستین دور مشاهدات، ۱۷ جرم نجومی، از ابرهای گاز و غبار نزدیک تا خوشههای کهکشانی دوردست را هدف گرفتهاند و پس از آن، مأموریت نقشهبرداری اصلی اقلیدس آغاز میشود. مأموریت اقلیدس، کشف اسرار کیهان تاریک است (ماده تاریک و انرژی تاریک که ۹۵درصد از عالم ما را تشکیل میدهد) تا به ما نشان دهد که کیهان، چرا و چگونه مانند امروز به نظر میرسد.
والریا میافزاید: «این تلسکوپ فضایی قصد دارد به بزرگترین پرسشهای بیپاسخ در کیهانشناسی جواب دهد؛ این مشاهدات اولیه بهوضوح نشان میدهد که اقلیدس برای چنین هدف جاهطلبانهای، کاملا آماده است».