اعلام پارامترهای نرخ‌گذاری عوارض طرح ترافیک پایتخت

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور با اشاره به لزوم تغییر نحوه نرخ‌گذاری طرح ترافیک تهران گفت: نظام نرخ‌گذاری عوارض باید به صورت پویا و عدالت‌محور باشد و تاثیر مثبتی بر کاهش آلودگی هوا و ترافیک داشته باشد.

اعلام پارامترهای نرخ‌گذاری عوارض طرح ترافیک پایتخت

به گزارش خبرآنلاین، مجتبی شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره تغییرات طرح ترافیک در تهران و زمان اجرایی شدن آن اظهار کرد: قرار است تغییراتی در شیوه مدیریت محدوده طرح ترافیک تهران داده شود. این شیوه مدیریت در اختیار خود شهرداری تهران است و مطابق قانون مبارزه با آلودگی هوا می‌توانند تغییراتی داشته باشند. نحوه نرخ گذاری باید دچار تغییراتی شود و این تغییرات به شکلی خواهد بود که سردرگمی برای مردم ایجاد نکند و علاوه بر اینکه فرمول پیچیده‌ای نداشته باشد، با توانمندی موجود هم قابل پیاده سازی باشد.

طرح ترافیک جدید تهران برای اجرا در سال ۱۴۰۴ باید تا یک ماه آینده به قطعیت برسد

وی با بیان اینکه در شهرداری تهران به نتایج اولیه هم رسیده‌اند و باید تا یک ماه آینده قطعیت پیدا کند و به تصویب شورای شهر برسد تا برای سال آینده بتوانند آن را پیاده سازی کنند، ادامه داد: مدنظر ما این است که نظام نرخ گذاری عوارض به صورت پویا، عدالت محور و اقتصادی باشد و تاثیر مثبتی روی کاهش آلودگی هوا و ترافیک داشته باشد.

دبیر شورای عالی ترافیک کشور اضافه کرد: برای نرخ گذاری عوارض به صورت لحظه به لحظه باید پارامترهایی از جمله وضعیت آلودگی هوا در مسیر تردد طرح ترافیک، سنگینی ترافیک آن معبر، طول مسیر و مدت زمان مسیر و همچنین مدیریت بحران مدنظر قرار گیرد.

وی با بیان این‌که عدد دریافت عوارض افرادی که بخواهند وارد طرح ترافیک شوند، بر اساس این پارامترها مشخص می‌شود، گفت: ممکن است که شخص نخواهد از این سامانه استفاده کند و بخواهد به صورت سنتی وارد طرح شود که توسط دوربین‌ها ترددش ثبت می‌شود.

شفیعی در ادامه همچنین درباره تاکسی‌های برقی و اجرای ماده ۱۲ قانون «رفع موانع تولید رقابت‌پذیر» و رایزنی‌های وزارت کشور برای تحقق این ماده قانونی، بیان کرد: مصوباتی که تا کنون درباره تاکسی‌های برقی یا دوگانه سوز، اتوبوس‌های برقی یا دوگانه سوز و حتی اتوبوس‌های گازوییلی، دوچرخه‌ها و اسکوترها  تحقق پیدا نکرده است و ساز و کاری دارد و سرمایه‌گذار ابتدا باید کار را انجام دهد و پیمایش اتفاق بیفتد و بعد از طی ضوابط مورد تأیید وزارت نفت، مابه‌التفاوت سوخت صرفه‌جویی شده، به سرمایه‌گذار برگردانده شود. 

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در پایان اضافه کرد: برنامه استفاده از تاکسی‌ برقی به تازگی در حال انجام است؛ اما فرآیند نوسازی تاکسی در کشور یک فرآیند جاری است و در حال حاضر هم در همه شهرها در حال انجام است. تهران هم در این موضوع کار کرده است و اداره دارد و همیشه هم این روند ادامه خواهد داشت؛ چرا که تاکسی‌ها به سن فرسودگی می‌رسند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *