متأسفانه این امر باعث شد بهترین نیروها به خصوص نیروهای ویژه ما در دو سال اول جنگ کشته شوند. از سوی دیگر ایرانیها نیز بهترین نیروهای خود را از دست دادند. پس از این، هر دو طرف روشهای حمله را تغییر دادند و بر حجم زیاد نیروی انسانی در جبهه تأکید کردند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ایسنا، کتاب «جنگ ایران و عراق از دیدگاه فرماندهان صدام» دومین مجلد از مجموعه کتابهایی به شمار میرود که با حمایت شورای اطلاعات ملی آمریکا تهیه شده تا برخی مسائل مربوط به عراق در زمان صدام را از طریق گفتوگو با مقامات رژیم سابق عراق روشن کند. در همین رابطه «ژنرال رعد مجید رشید حمدانی» فرمانده گارد ریاست جمهوری عراق درباره اشغال خرمشهر، توضیح میدهد:
وودز (کارشناس آمریکایی): مسئله تاکتیکی یا دکترینی که میخواهم بپرسم به نبردهای اطراف آبادان و خرمشهر مربوط میشود. برخی اسناد مربوط به این نبردها موجود است و من کنجکاوم بدانم ارتش عراق برای انجام جنگهای شهری به شکل امروزی چقدر آمادگی داشت تا با مردم ساختمانها و بناها و پیچیدگیهای شهری مواجه شود. این نبردها بسیار خونین بودند، آیا تفاوتی میان نبرد آبادان در اوایل جنگ و نبرد خرمشهر در تابستان آن سال وجود داشت یا خیر؟ آیا تغییر در نوع برخورد ایران در این دو نبرد دیده شد چون آنها در ابتدا در حالت دفاعی قرار داشتند و سپس در سال ۱۹۸۲ (۱۳۶۱) به حالت آفندی عراق را از خرمشهر و برخی شهرهای کوچک بیرون کردند؟