عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: حل موضوع FATF لزوما منجر به حل تحریمها نمیشود ولی عدم حل مشکل میتواند حتی پس از حل تحریمها هم بر اقتصاد ایران سایه بیندازد و هزینههای مبادلات اقتصادی با دنیای خارج را برای ایران حدود پانزده الی بیست درصد افزایش دهد.
به گزارش کاویان گلد، داوود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حل موضوع FATF لزوما منجر به حل تحریمها نمیشود ولی عدم حل مشکل میتواند حتی پس از حل تحریمها هم بر اقتصاد ایران سایه بیندازد و هزینههای مبادلات اقتصادی با دنیای خارج را برای ایران حدود پانزده الی بیست درصد افزایش دهد.
مشروح گفتگوی ایلنا، با داوود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به قرار زیر است:
اساسا FATF چیست و چرا باید به توصیههای این نهاد اهمیت دهیم؟
FATF یک مجموعه مشابه NGO (سمن) های بینالمللی است که امروزه به دلیل اهمیت توصیههایش، تبدیل به یک نهاد بینالمللی شده است. آنچه که به FATF اهمیت داده است استناد حداقل ۳۰ قطعنامه سازمان ملل به گزارشهای فاتف (FATF) است. همچنین امروزه بسیاری از سازمان های بین المللی مثل صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، پلیس بین المللی (اینترپل) و … از گزارشهای مستند این نهاد استفاده میکنند.
اعضای این نهاد بینالمللی سی و نه کشور به علاوه شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا هستند. البته عضویت روسیه پس از شروع جنگ اوکراین تاکنون به حالت تعلیق درآمده است و لذا میتوان گفت تعداد اعضای فعال آن چهل عضو (سی و هشت کشور و دو سازمان منطقهای) هستند. محور اصلی فعالیت FATF در دو گروه تعریف میشود؛ اول معرفی کشورهای آسیب.پذیر در برابر پولشویی و مبارزه با تروریسم که به لیست خاکستری معروف است و دوم تهیه لیست کشورهای پرخطر در رابطه با پولشویی و مبارزه با تروریسم که در ایران اشتباها آن را لیست سیاه میخوانند.