از ماجرای مَلِکی که گندم در شکم‌ها می‌گذارد تا مشارکت ۷۰ فاطمه در پخت یک آش!

ماه مبارک رمضان از آغاز تا پایان مملو از آداب و رسومی است که با رسیدن به نیمه آن و همزمان با آغاز مناسبت‌هایی همچون ولادت امام حسن مجتبی (ع) به شکل پررنگ‌تری نمایان می‌شوند. آدابی که هرچند برخی از آنها در گذر زمان دیگر همچون گذشته اجرا نمی‌شود، اما هنوز هم در نقاط مختلفی از کشور برگزار می‌شود و یک پژوهشگر فرهنگ عامه به آنها پرداخته است.

از ماجرای مَلِکی که گندم در شکم‌ها می‌گذارد تا مشارکت ۷۰ فاطمه در پخت یک آش!

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، درباره‌ی باورهای عامه و نمونه‌ای از آداب و رسومی که پیرامون پانزدهم رمضان و ولادت امام حسن مجتبی (ع) وجود دارد، گفت: ماه رمضان از سال‌های دور تاکنون در فرهنگ مردم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده؛ بنابراین اعتقادات و باورهایی حول آن شکل گرفته است. نیمه‌ی ماه رمضان به‌سبب واقع‌ شدن میلاد امام حسن مجتبی (ع) و پشت‌ سر گذاشتن نیمی از ماه مبارک، نزد مردم فرح‌بخش و شادی‌آفرین است، از این‌ رو یکی از پرآیین‌ترین روزهای ماه مبارک محسوب می‌شود.

پر آیین‌ترین روز در ماه مبارک رمضان

مریم سامعی در گفت‌وگویی، با بیان اینکه در برخی مناطق ایران، روز پانزدهم رمضان افزون‌بر آیین‌های خاص خود، نامی ویژه هم دارد، اظهار کرد: در بندر دیّر شهرستان گناوه و آبادی‌های اطراف آن، شب پانزدهم ماه رمضان ر ا «نیمه‌ی برات» می‌نامند و به یاد مردگان خود خیرات می‌دهند. در بخش گاوبندی لار، هم به پانزدهم رمضان «نیمه‌ی برات» میگویند و ساکنان جزیره کیش نیز از این روز باعنوان «لیلةالرمضان» یاد می‌کنند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *