یک کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرآنلاین درباره مواضع ایالات متحده در مذاکرات امروز در عمان با ایران گفت: رهبران سیاسی در اظهارات عمومی شان به مخاطبان متعددی نظر دارند و هدفشان راضی کردن طیف وسیعی از مخاطبان است. حرف اصلی و موضع اصلی در پشت میز مذاکره زده می شود، آن هم در مراحل پیش رفته مذاکره.
جواد مرشدی: ایران و ایالات متحده امروز شنبه در عمان مذاکرات غیرمستقیم را با هدف دستیابی به یک توافق آغاز می کنند. عباس عراقچی وزیرخارجه کشورمان در مقاله اخیر خود در واشنگتن پست در این باره تصریح کرد که پیگیری مذاکرات غیرمستقیم نه یک تاکتیک است و نه بازتاب یک گرایش ایدئولوژیک، بلکه انتخابی راهبردی است که بر پایه تجربه اتخاذ شده است. او همچنین تاکید کرد که دیواری بزرگ از بی اعتمادی بین تهران ـ واشنگتن وجود دارد و ایران نسبت به صداقت نیت ها تردیدهای جدی دارد. در همین حال اسماعیل بقائی نیز طی پستی در شبکه ایکس عنوان کرد که ایران در نظر دارد روز شنبه نیت و جدیت طرف مقابل را ارزیابی نموده و متناسب با آن حرکتهای بعدی را تنظیم کند. اهمیت این مذاکرات در چیست؟ آیا آمریکا از تهدیدات خود عقب نشینی خواهد کرد و دو طرف به سمت تنش زدایی حرکت خواهند کرد؟ خبرگزاری خبرآنلاین در گفتگو با کوروش احمدی دیپلمات پیشین ایران در سازمان ملل به بررسی این پرسش ها پرداخته است که در ادامه آن را می خوانید:
نظر شما درباره مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان چیست؟ و از چه لحاظی حائز اهمیت است؟
بطور کلی اگر پیش فرضمان این باشد که هیچ راهی جز دیپلماسی برای رفع اختلافات و احتراز از تنش و جنگ بین هیچ دو کشوری وجود ندارد، دیپلماسی و مذاکرات به هر شکلی که شروع شود یا انجام شود، مفید است. اینکه مذاکرات مستقیم باشد یا غیر مستقیم در عمان باشد یا در جای دیگر در چه سطحی باشد، اموری شکلی و فرعی هستند و در درجه دوم اهمیت قرار دارند. مهم این است که دو طرف بتوانند با هم حرف بزنند. البته اگر مذاکرات مستقیم باشد و رو در رو باشد و در سطح بالا باشد، و هیات های مذاکره کننده اختیارات کافی داشته باشند، کار می تواند سریع تر پیش برود و نتیجه بخش تر باشد.