ویتامین B12 برای رشد و عملکرد بافت عصبی و مغز و برای تشکیل گلبولهای قرمز خون و DNA مورد نیاز است.
به گزارش خبرآنلاین، مدیکال نیوز تودی گزارش داد، ویتامین B12 در غذاهای پروتئینی مانند ماهی، گوشت، تخم مرغ و لبنیات و همچنین غلات صبحانه غنی شده و مخمرهای مغذی یافت میشود و میتوان آن را به عنوان مکمل مصرف کرد.
کمبود ویتامین B12 اتفاقی نادر است، اما میزان پایین آن شایع است که تا ۴۰ درصد از جمعیت غرب را تحت تأثیر قرار میدهد.
یک مطالعه جدید نشان داده است که در افراد مسن، سطوح پایین و بالاتر ویتامین B12 ممکن است با مشکلات شناختی مرتبط باشد، حتی زمانی که این سطوح در محدوده طبیعی باشد.
ویتامین B12 که به نام کوبالامین نیز شناخته میشود، یک ویتامین محلول در آب است که برای توسعه و حفظ سلامت سیستم عصبی مرکزی، گلبولهای قرمز خون و اسیدهای نوکلئیک مانند DNA و RNA ضروری است.
مؤسسه ملی بهداشت توصیه میکند که افراد بالای ۱۴ سال باید ۲.۴ میکروگرم B12 در روز دریافت کنند و محصولات لبنی، ماهی، گوشت، مرغ و تخم مرغ منابع خوبی از این ویتامین هستند. افراد همچنین میتوانند B12 خود را از غلات صبحانه غنیشده، مخمرهای تغذیهای و مکملها دریافت کنند، بنابراین کمبود آن غیرمعمول است و تنها حدود ۳ درصد از بزرگسالان را تحت تأثیر قرار میدهد.
با این حال، یک مطالعه جدید بر روی افراد مسن سالم نشان داده است که حتی در محدوده طبیعی ویتامین B ۱۲، سطوح پایین و بالاتر ممکن است بر روی شناخت تأثیر بگذارد.
این مطالعه نشان داد افرادی که سطح B12 پایینتری داشتند، سرعت پردازش کمتری داشتند و سطوح بالاتر با نشانگرهای زیستی بیشتر تخریب عصبی مرتبط بود.
برای تجزیه و تحلیل، محققان شرکت کنندگان را به افرادی با سطح B12 کمتر و بالاتر از میانگین تقسیم کردند.
آنها دریافتند که سطوح B12 کمتر از میانگین به طور قابل توجهی با تأخیر در پتانسیل برانگیخته بینایی چند کانونی (mfVEP) مرتبط است که نشان دهنده هدایت کندتر در مغز است. این ارتباط با سطوح پایین B12 فعال نیز مشاهده شد.
افرادی که سطح B12 پایینتری داشتند، سرعت پردازش کمتری نیز داشتند، اثری که محققان دریافتند با افزایش سن افزایش مییابد، و حجم بیشتری از ماده سفید که تغییرات مغزی با اختلالات شناختی مرتبط است، افزایش مییابد.
محققان همچنین دریافتند که سطوح بالاتر B12 نیز اثراتی دارد که ممکن است بر شناخت تأثیر بگذارد.
افرادی که سطح B12 بالاتری داشتند، سطح پروتئین T-Tau را افزایش دادند که با تخریب عصبی و زوال عقل مرتبط است. این ارتباط زمانی قویتر بود که سطوح پایین B12 فعال و سطوح بالایی از holo-HC یا «B12 غیر فعال» وجود داشت.
به گفته محققان، تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.