در ادامه سعی میکنیم سرمایهگذاری اصولی را شرح دهیم و نکاتی در مورد آن بگوییم. همچنین توضیح میدهیم که چطور به کمک آن آینده مالی خود را تضمین کنیم.
در سالهای اخیر سرمایهگذاری یکی از مهمترین دغدغههای مردم بوده است. این موضوع از تورم بالای سالهای گذشته ناشی میشود. اگرچه در نگاه اول و از دید بسیاری از افراد، سرمایهگذاری کاری ساده به نظر میرسد اما پیچیدگیهای خاص خود را دارد. اگر سرمایهگذاری اصولی نباشد و به درستی انجام نشود به راحتی ممکن است موجب از دست رفتن بخشی از سرمایه شود یا با بازدهی پایین باعث کاهش قدرت خرید صاحبان سرمایه شود. در ادامه سعی میکنیم سرمایهگذاری اصولی را شرح دهیم و نکاتی در مورد آن بگوییم. همچنین توضیح میدهیم که چطور به کمک آن آینده مالی خود را تضمین کنیم.
آشنایی با سرمایهگذاری اصولی و اصول موفقیت در آن
برای یک سرمایهگذاری اصولی باید به چند اصل مهم توجه داشت. اولین مورد این است که روحیه خود را بشناسید. افراد روحیات متفاوتی دارند که روی تصمیمات سرمایهگذاریشان اثرگذار است. برخی از آنها ریسکگریزند و عدهای دیگر ریسکپذیر هستند. برای تضمین آینده مالی خود و انجام یک سرمایهگذاری اصولی، نخستین قدم شناخت خود و انتخاب یک سرمایهگذاری متناسب با روحیهمان است. اگر ریسکگریز باشیم بهتر است بیشتر روی گزینهای مانند صندوق درآمد ثابت تمرکز کنیم و در صورتی که ریسکپذیر باشیم، میتوانیم روی سهام و طلا سرمایهگذاری نماییم.
دومین مورد آن است که گزینهای را انتخاب کنید که بازدهی بهتری نسبت به تورم داشته باشد یا دست کم تا جای ممکن همپای آن حرکت کند. گزینهای مانند بانک جای خوبی برای سرمایهگذاری نیست چرا که بازدهی یک ساله آن تنها ۲۰.۵ درصد است که در مقابل تورم سالهای اخیر رقم مناسبی محسوب نمیشود.
سومین مورد این است که بازدهی را با ریسک تعدیل کنید. در واقع، هنگام سرمایهگذاری تنها به بازدهی نگاه نکنید بلکه ریسک سرمایهگذاری را نیز منظور کنید. در برخی موارد، پروژههایی هستند که سود بالایی به سرمایهگذاران خود وعده میدهند اما آنقدر ریسک بالایی دارند که به احتمال زیاد پروژه محقق نمیشود تا بازدهی شما به دستتان برسد.
نکته بعدی که باید در سرمایهگذاری اصولی مورد توجه قرار دهید، ارزیابی واقعبینانه از دانش خودتان نسبت به بازارهای مالی و زمانی است که در اختیار دارید. به عنوان مثال، اگر پرمشغله هستید یا چندان با بازار سهام روبرو نشده و در آن سرمایهگذاری نکردهاید، بهتر است از صندوقهای سرمایهگذاری استفاده کنید. صندوقهای سرمایهگذاری با داشتن مدیریت حرفهای و استفاده از متخصصین بازارهای مالی، به افرادی که دانش زیادی از بازارها ندارند یا زمانشان کم است اجازه میدهند تا یک پورتفوی خوب، متنوع و کمهزینه داشته باشند.
نکته بعدی این است که اطلاعات خود را در مورد سامانههای سرمایهگذاری، سایتها و پلتفرمهای این حوزه بیشتر کنید. به عنوان مثال، کیان دیجیتال وبسایتی متعلق به گروه مالی کیان است که امکان دانلود اپلیکیشن کیان دیجیتال را فراهم میکند. این اپلیکیشن قابلیت سرمایهگذاری در طیف وسیعی از داراییها و صندوقها را برای افراد فراهم میکند که از این جمله میتوان به صندوق شاخصی، صندوق بخشی، صندوق اهرمی، صندوق عادی کلاسیک، صندوق تضمین اصل سرمایه، صندوق طلا، صندوق درآمد ثابت تقسیم سودی و صندوق درآمد ثابت اشاره کرد. در وبسایت کیان دیجیتال میتوانید اطلاعات مربوط به این صندوقهای گروه مالی کیان را مشاهده کنید و بازدهی آنها را در طول زمان ببینید. علاوه بر این، امکان دریافت مشاوره رایگان سرمایهگذاری در این وبسایت وجود دارد. صرف نظر از این موارد، میتوانید با استفاده از این وبسایت مقالاتی در مورد سرمایهگذاری از وبسایت کیان دیجیتال بخوانید یا به کیان کست گوش کنید.
مراجعه به سایتهای دیگری مانند فیپیران یا tsetmc نیز میتواند در جمعآوری اطلاعات به شما کمک کند.
مورد دیگر این است که برای سرمایهگذاریتان زمان مشخصی در نظر بگیرید. باید بدانید که هدف و دیدتان در مورد سرمایهگذاری بلندمدت است یا کوتاهمدت؟ هر نگاهی به سرمایهگذاری داشته باشید راههای مشخصی پیش روی شما قرار میگیرند. به عنوان مثال، اگر دید کوتاهمدت داشته باشید، میتوانید از صندوقهای اهرمی استفاده کنید اما اگر نگاهتان به سرمایهگذاری بلندمدت است، میتوانید صندوقهای سهامی کلاسیک یا عادی، صندوق طلا یا طلای فیزیکی و موارد دیگری را انتخاب کنید که نوسانات کوتاهمدت آنها چندان روی روند حرکت قیمتشان اهمیت ندارد.
مورد بعدی استراتژی است. راهبرد شما در سرمایهگذاری یکی از ارکان سرمایهگذاری اصولی است که به شما در سود بردن از بازارها کمک میکند. به عنوان مثال، برخی از افراد از استراتژی بخر و نگهدار استفاده میکنند اما برخی دیگر نوسانگیر هستند. استراتژی بخر و نگهدار به معنی آن است که شما یک دارایی مناسب را تشخیص میدهید و در مورد آن تحقیق میکنید. سپس آن را خریداری میکنید و با نوسانات کوچک آن را نمیفروشید. در بلندمدت، شما ممکن است بازده خوبی از این طریق به دست بیاورید.
رویکرد نوسانگیری برخلاف روشی است که در بالا توضیح دادیم. نوسانگیران یک دارایی را که فکر میکنند نوسان زیادی در کوتاهمدت طی میکند، انتخاب مینمایند و از تغییر قیمت آن منتفع میشوند. به نقدشوندگی داراییتان توجه داشته باشید. اگر بخواهید آینده مالی خود را تضمین کنید، بهتر است داراییهایی را انتخاب کنید که به سرعت نقد میشوند چرا که اگر به پول نیاز پیدا کنید، مدت زمان نسبتا زیادی طول میکشد تا به آن برسید و تازه قدرت چانهزنی خوبی هم ندارید.
نکته پایانی این است که همیشه برای خود حد ضرر تعیین کنید و دیدگاهتان نسبت به سود نیز منطقی باشد. نداشتن حد ضرر در داراییهای ریسکی باعث میشود شما به امید برگشت بازار بمانید و درصد بیشتری از داراییتان تبدیل به زیان شود. بنابراین، پیش از هر کاری بهتر است برای خود نقطهای را تعیین کنید که بیش از آن حاضر به ضرر کردن نیستید و اگر به آن رسیدید، دارایی خود را به فروش برسانید. حد ضرر در بازارهایی مانند سهام به شما کمک زیادی میکند اما در سایر بازارها نیز کاربرد دارد و مورد استفاده قرار میگیرد.
جمعبندی
سرمایهگذاری اهمیت زیادی دارد و در رفاه خانوار و حفظ قدرت خرید آن، نقش مهمی بازی میکند. با وجود اهمیت سرمایهگذاری، بسیاری از مردم از اصول آن غافل میشوند یا هنگام سرمایهگذاری آنها را در نظر نمیگیرند. این در حالی است که اهمیت سرمایهگذاری اصولی در تضمین آینده مالی زیاد است. صرفا با سیگنال گرفتن و توصیههای نامشخص و بدون سنجش ریسک و بازدهی نباید سرمایهگذاری کرد چرا که افراد به راحتی در چنین شرایطی متضرر میشوند. در عوض باید مسیری را ترسیم کرد و در آن به اصول سرمایهگذاری موفق پایبند ماند تا به هدف خود برسیم.