اولین باری که او مرا با خودش در ارودگاه آشویتس به گردش برد خوب به خاطر دارم… مرا به کنار گورستانی برد که سطحی از آهنهای مشبک داشت. بر روی این سطح مشبک اجساد هزاران یهودی که در اتاقهای گاز مسموم شده بودند چون کوهی روی هم انباشته شده بود.
به گزارش کاویان گلد، روز جمعه ۲۴ آذر ۱۳۴۰ آدولف آیشمن مسئول ادارهی امور مربوط به امور یهودیان حکومت آلمان نازی در دادگاه ویژهی اسرائیل به جرم قتل شش میلیون یهودی به اعدام محکوم شد و درست شش ماه بعد باز هم در روز جمعه ۱۱ خرداد ۱۳۴۱ در اورشلیم ( شهر قدس) به دار آویخته شد. او که پس از سقوط آلمان نازی در جنگ دوم جهانی به آرژانتین گریخته بود، سرانجام پس از چند سال، شناسایی و برای محاکمه به اسرائیل منتقل شد. روز پنجشنبه هشتم شهریور ۱۳۴۱ سه ماه پس از اعدام آیشمن روزنامهی اطلاعات، خبر داد که آیشمن در طول مدتی که در اورشلیم(شهر قدس) زندانی بوده یادداشتهایی نوشته که به طرزی مرموز به بیرون درز کرده است، اطلاعات از همان روز این یادداشتها را با ترجمهی احمد مرعشی به صورت سریالی منتشر کرد. ادامهی این یادداشتها را به نقل از روزنامهی اطلاعات (به تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۴۱) میخوانید:
البته از من شکایت نمیشد. به همین دلیل هم بود که هرگز اوبر گروین فوهرر «پوهل» مرا احضار نکرد و از من بازخواست ننمود. چه میدانست مقصرین اصلی مامورین مجار بودند نه ما.
قطارها مرتب به ایستگاه آشویتس وارد میشدند. حتی بعضی از روزها تعداد یهودیانی که در ایستگاه آشویتس از قطارها پیاده میشدند به ۱۰ هزار نفر بالغ میگردید. متصدیان آشویتس مجبور بودند شب و روز کار کنند. من هم با هوس دوست بودم و هم از نظر اداری همکاری نزدیک داشتم. در محیط کارم همانقدر محدود بودم که او بود معذلک دوست داشتم به دیدنش بروم. او با زن و فرزندانش در یک خانهی پنجاتاقه واقع در نزدیکی آشویتس زندگی میکرد. خانهای بود تمیز و قشنگ و راحت و ساده و به سبک خانههای «اس.اس»ها ساختهشده از چوب.