آمار جدید وزارت بهداشت از تعداد مبتلایان به تالاسمی در کشور؛ اغلب موارد جدید در این استان هستند

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به حضور بیش از ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور، درباره چگونگی دارو و درمان این بیماران توضیح داد.

آمار جدید وزارت بهداشت از تعداد مبتلایان به تالاسمی در کشور؛ اغلب موارد جدید در این استان هستند

به گزارش خبرآنلاین،ناصر ملک‌پور به بهانه روز جهانی تالاسمی با بیان اینکه ۱۹هزار و ۷۵۰ بیمار مبتلا به تالاسمی در کشور حضور دارند، اظهار کرد: ۱۷ اردیبهشت (۸ می) به عنوان روز جهانی تالاسمی در نظر گرفته شده و امیدوارم تمام مبتالایان به تالاسمی در سلامت باشند.

ایسنا در خبری نوشت:وی افزود: بیماران مبتلا به تالاسمی فقط به یک نوع خاص این بیماری مبتلا نیستند؛ بررسی‌ها بیانگر این است که حدود ۱۴هزار و ۸۰۰ نفر به «تالاسمی ماژور» مبتلا هستند و حدود ۳هزار نفر به «اینترمدیا» و ۱۱۰۰ نفر نیز به «سیکل‌سل» مبتلا هستند.

آغاز غربالگری تالاسمی در کشور از سال ۱۳۷۶

وی با بیان اینکه تالاسمی یک بیماری خاص است، توضیح داد: تالاسمی جزو اولین بیماری‌هایی است که با مصوبه هیات‌وزیران در لیست بیماری‌های خاص قرار گرفت. همچنین مجلس شورای اسلامی، غربالگری پیش از تولد برای تشخیص موارد جدید تالاسمی را در سال ۱۳۷۶ تصویب کرد تا به این ترتیب از تولد موارد جدید ابتلا به تالاسمی جلوگیری شود. تخمین زده می‌شود که از تولد حداقل ۱۲۰۰ مورد ابتلای جدید در هر سال جلوگیری کرده‌ایم. به طور کلی می‌توان گفت با غربالگری‌های پیش از ازدواج این بیماری، از تولد ۳۳هزار و ۶۰۰ مورد جدید طی سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۴۰۳ جلوگیری شده است.  پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

موارد جدید تالاسمی

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره موارد جدید ابتلا به تالاسمی توضیح داد: بررسی‌ها بیانگر این است که تعداد موارد تولد جدید مبتلا به این بیماری حدود ۱۵۰ تا ۱۸۰ نفر طی سال‌های اخیر است. اغلب موارد جدید بیماری در استان سیستان‌وبلوچستان است و این موضوع در مسائلی مانند «ازدواج‌های غیررسمی» و «عدم غربالگری پیش از ازدواج» ریشه دارد.   

پراکندگی جغرافیایی تالاسمی در ایران

ناصری درباره پراکندگی جغرافیایی تالاسمی در کشور گفت: پنج استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.  

فعالیت ۲۴۰ مرکز تزریق خون برای تالاسمی‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون، تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.  

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *