هدف سعید جلیلی از اظهارات گاه و بیگاهش که از آن بوی دخالت در عملکرد نهادهای اجرایی کشور به مشام می رسد، چیست؟ منصور حقیقت پور فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با خبرآنلاین به واکاوی این موضوع پرداخته است.
به گزارش کاویان گلد، سعید جلیلی،ناکام چند دوره انتخابات ریاست جمهوری، هر از چند گاهی با حضور در جلساتی چند نفره، همان سیاق زمان تبلیغات را در پیش می گیرد. او در این سخنرانی ها، به دولت و به طیف اعتدالیون و اصلاح طلبان می تازد و آرزوی به انزوا کشاندن ایران را در سر می پروراند.
آنچه که او در این سخنرانی ها مطرح می کند، حتی صدای اصولگرایان را هم درآورده است. حالا او مانده و جمعیت اندکی از تندروها که مذاکره را نفی کرده و در اعتراض به آنچه تاخیر افتادن عملیات وعده صادق ۳ مینامند، تجمع برپا می کنند. تندروهایی که البته تعدادی از آنان هم ردای نمایندگی مجلس را بر تن کرده و در جهت حمایت از سعید جلیلی، وزارت امور خارجه دولت پزشکیان را آماج حمله های خود قرار می دهند. آنان به همین میزان هم راضی نیستند، آنگونه که شایعه استعفای مسعود پزشکیان هم از همین پایگاه بیرون آمد.
هدف سعید جلیلی از اظهارات گاه و بیگاهش که از آن بوی دخالت در عملکرد نهادهای اجرایی کشور به مشام می رسد، چیست؟
منصور حقیقت پور چهره اصولگرا، نماینده ادوار مجلس و از فرماندهان اسبق نیروی قدس سپاه در گفت و گو با خبرآنلاین، می گوید: سعید جلیلی هنوز خود را در میانه رقابت های انتخاباتی می بیند و در اوهام و آمال و آرزوهای مشکوک خود زندگی می کند.
او همچنین معتقد است: علیرغم اینکه صدا و سیما و روزنامه کیهان و خیلی از سایت ها در اختیار حامیان جلیلی قرار دارد، اما مردم گوش شنوایی برای شنیدن حرف او ندارند.
مشروح گفتگوی کاویان گلد با منصور حقیقت پور را بخوانید؛
*******
*از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، سعید جلیلی جلسات منظمی به بهانه تفسیر قرآن و بیان حکمت برگزار می کند و در آن از وضعیت سیاسی کشور انتقاد کرده و علیه دولت چهاردهم مسائلی را مطرح می کند. هدف او از بیان چنین مطالبی از نگاه شما چیست؟
آقای جلیلی منصوب به یک حلقه ای هستند که سوالات و بحث های زیادی در مورد این حلقه وجود دارد و باید کارشناسان امر به این سوالات پاسخ دهند. ایشان دارای مواضعی است که این مواضع با وضعیت روز کشور و دنیا سازگاری ندارد. ایشان در اوهام و آمال و آرزوهای مشکوک خود دارند زندگی می کنند.
اعتقادات جلیلی در سطح بین المللی، ایران را به سمت انزوا سوق می دهد
*چرا مشکوک؟
مشکوک از این جهت که برخی از مواضع وی با مواضع دشمنان ما همخوانی دارد. مواضع ایشان در مورد برجام را در نظر بگیرید. آنچه که می گفته با مواضع خیلی از مخالفین جمهوری اسلامی در خارج از کشور همخوانی دارد.
اعتقادات ایشان در سطح بین المللی، ایران را به سمت انزوا سوق می دهد. این تفکر، مطلوب نظر خیلی از جریان های مخالف ایران در خارج از کشور است. حلقه فکری که ایشان در میان آن قرار گرفته، باید واکاوی شود و معلوم شود که از کدام نحله فکری و سیاسی نشات می گیرد.
سعید جلیلی و حامیانش، به دنبال تضعیف نهاد اجرایی کشور هستند
*صدای مخالفت جلیلی و حامیانش چرا بلندتر از بقیه شنیده می شود؟
اینها، صدا و سیما و برخی از روزنامه و بخشی از فضای مجازی را در اختیار دارند و مرتب پول خرج می کنند. آنقدری که برخلاف توصیه های مقام معظم رهبری حرکت می کنند. رهبر انقلاب حمایت از این دولت را توصیه کرده اند و ما هم علیرغم اینکه به رفتارهای دولت انتقاد داریم اما، تکلیف شرعی خود می دانیم که بنا به گفته ایشان از دولت حمایت کنیم.
اما سعید جلیلی و حامیانش، به دنبال تضعیف نهاد اجرایی کشور هستند. چند سالی کشور در اختیار همین ها قرار داشته است. در این چند سال گذشته یعنی در دولت سیزدهم، کل کابینه در اختیار این افراد بوده است و بر تمام مراکز تولید ثروت خیمه زده بودند. به لحاظ مالی هم خودشان را برای سالهای آینده، بستند. آدمهایی که سواد و تخصص نداشتند روی کار آمده بودند و پست های مدیریتی در مراکز تولید ثروت را بر عهده گرفتند. آنان بالاخره این فرصت را از دست داده اند و در انتخابات گذشته هم شکست خوردند.
مردم از سعید جلیلی و حامیانش عبور کرده اند
*یعنی این رفتارها ناشی از شکست در انتخابات است؟
بله، می خواهند باز هم دیده شوند و خود را مطرح کنند تا شاید در آینده بتوانند ایفای نقش کنند. اما مردم از این جریان و این حلقه وابسته به آقای جلیلی عبور کرده اند و سلایق و امیال مردم با اهداف این آقایان جور در نمی آید.
باید هر چه زودتر به خودشان بیایند و چه در صحنه داخلی و چه در صحنه خارجی ایفای نقشی متناسب با دیدگاهها و نظرات مردم را پیدا کنند تا مردم اینها را بپذیرند. در غیر این صورت مردم از اینها عبور کرده اند و اگر بخواهند مقاومت کنند، مردم بیشتر از آنان عبور خواهند کرد و استخوان هایشان را خرد خواهند کرد.
سعید جلیلی و یارانش به دنبال سزارین وعده صادق ۳ هستند اما ما منتظریم موعد مقرر فرا برسد
*یکی از مواردی که هم در میان صحبت های آقای جلیلی و هم حامیان او دیده می شود، پیش کشیدن عملیات وعده صادق ۳ است. چرا این جریان چنین خواسته ای را از دولت دارد؟
آقای جلیلی با تفکراتش به دنبال انزوای جمهوری اسلامی ایران در دنیاست. اینها معتقد هستند که هرگونه ارتباط با اروپا و امریکا و سایر کشورها منهای کشورهای شرقی، باطل است. تفکر اینها به دنبال عداوت و کینه توزی با غرب است.
ما معتقدیم که با غرب بر پایه تامین منافع ملی خودمان می توانیم ارتباط داشته باشیم. ما با خیلی از کشورهای دنیا می توانیم رابطه برقرار کنیم. اینگونه نیست که دنیا منوط به دو سه کشور شرقی شود. اینها معتقد به این نیستند. لذا هر شعاری که به ذهنشان خطور کند سر می دهند.
وعده صادق ۳ موضوعی نیست که من بر پایه امیال و اهداف شخصی خودم مطرح کنم. وعده صادق ۳ باید توسط مقامات جمهوری اسلامی ایران به تصمیم برسد، آن تصمیم از سوی مقام معظم رهبری تایید شود. آنوقت ما هم موافق هستیم که این عملیات انجام شود. اگر مصلحت بر صبر کردن باشد، ما هم صبر می کنیم. اینها به دنبال سزارین وعده صادق ۳ هستند اما ما منتظریم موعد مقرر فرا برسد.
جلیلی باید به رای مردم تمکین کند
*حتی گفته می شود که طرح بحث استعفای رییس جمهور هم از سوی همین جریان صورت گرفته است…
آقای جلیلی علیرغم اینکه صدا و سیما و روزنامه کیهان و خیلی از سایت ها را در اختیار دارد، اما مردم گوش شنوایی برای شنیدن حرف او ندارند. ایشان خودش را رسوا می کند. مردم اگر او و تفکراتش را قبول داشتند که به او رای می دادند. آقای جلیلی باید به رای مردم تمکین کند.
هر چه مردم گفتند همان است. مردم به این دولت رای داده اند و همه ما باید تابع باشیم. نمی شود که روی بال آمال و آرزوها و خواسته های شخصی خودمان بخواهیم پرواز کنیم و واقعیت های موجود جامعه را درک نکنیم.
جلیلی هنوز به خیال خود در دوره رقابت های انتخاباتی حضور دارد. تفکرات ارتجاعی ایشان پاسخگوی مسائل کشور نیست. انتخابات تمام شده است. جلیلی باید به آرای مردم احترام بگذارد.
۲۷۲۷